Friday, June 5, 2015

Sepi bukan berarti tiada berita

Salam kehangatan dan salam kebersamaan kepada sahabat-sahabat..

Dalam sepinya update-update semasa, bukan berarti sepinya pertubuhan dan rakan-rakan pertubuhan dalam mengimarahkan setiap aktiviti di perkampungan |Orang Asli. Alhamdulilah, pertubuhan bersama sahabat-sahabat masih aktif dan istiqamah tapi dikarenakan kendala waktu, sebarang info tidak dapat dikemaskini sekerap mungkin. 

Antara program yang telah dijalankan adalah Program Cakna Ilmu anjuran mahasiswa jurusan farmasi RCMP di KOA Chadak. Manakala, Hospital Raja Permaisuri Bainun seperti tahun-tahun sebelumnya kembali menyantuni masyarakat Orang Asli dengan program khidmat masyarakat dan kempen kesihatan di KOA Makmur.

Ziarah mingguan pula masih berjalan seperti biasa di bawah seliaan |Ustz Abdul Halim dan Cikgu Dasuki di beberapa KOA khasnya KOA Tonggang. 

InsyAllah, dalam rangka meraikan ramadhan almubarak, pihak pertubuhan seperti tahun-tahun sebelumnya juga akan melakukan program mengimarahkan ramadhan bersama masyarakat Orang Asli. Pihak pertubuhan membuka seluas-luas kesempatan kepada sesiapa yang berminat untuk sama-sama kami dalam meraikan ramadhan disamping meraikan masyarakat Orang Asli. 

No comments:

Post a Comment